Blog

Informatii

Transport funerar extern

Echipa Casa Funerara Eterna va pune la dispozitie posibilitatea transportului persoanei decedate din Uniunea Europeana in Romania,in conformitate cu standardele si normele aflate in vigoare. Este obligatorie asezarea trupului neinsufletit in sicriu de zinc sigilat,iar apoi in sicriu de transport din lemn.

Pentru realizarea transportarii externe a persoanei decedate aveti nevoie de urmatoarele documente: certificat de deces, certificat de imbalsamare, pasaport mortuar si certificat ce atesta sigilarea sicriului. Dar,stati linistit fiindca de aceste acte se ocupa compania de pompe funerare Casa Funerara Eterna.

Informatii

Transport funerar intern

Compania de pompe funebre Casa Funerara Eterna va pune la dispozitie posibilitatea transportului persoanei decedate intre localitatile din tara. Astfel veti beneficia de un transport realizat in conformitate cu standardele si normele europene,alaturi de echipamente performante/speciale.

Pentru efectuarea unui transport intern al peroanei decedate sunt necesare urmatoarele documente: certificatul de deces, certificatul de imbalsamare si adeverinta de la Directia de Sanatate Publica.

Serviciul de „Transport funerar intern”este disponibil pe intreg teritoriul Romaniei,echipa Casa Funerara Eterna utilizand autovehicule specializate, dotate cu aer conditionat.

Informatii

Decesul in stainatate

Se estimeaza ca aproximativ 4 milioane de romani au plecat din Romania,stabilindu-se fie definitiv sau fie pe o perioada temporara in tarile din intreaga Europa. Din nefericire viata isi poate modifica cursul in orice clipa, iar momentul sfarsitului ne poate lua prin surprindere.

In cazul unui deces in strainatate, trebuie sa demaram o procedură diferita fata de cea clasica,decesul la sital sau decesul la domiciliu. Atfel compania Casa Funerara Eterna,datorita gamei variate de servcii,prin intermediul ramurei „repatriere decedati” iti vine in ajutor,preluandu-ti din responsabilitati.

1: Constatarea decesului pe teritoriul altei tari:

In cazul decesului in strainatate trebuie anuntate imediat autoritatile din tara in care s-a produs,perioada maxima fiind de 3 zile si trebuie sa se tina cont de legile si procedurile tarii respective.

In cazul in care decesul s-a produs in conditii violente sau necunoscute,autoritatilor le revine obligatia de a solicita unei institutii medicale autorizate,efectuarea autopsiei anatomo-patologică pentru a se stabili cu exactitate cauzele decesului.

Iar in cazul in care decesul s-a produs din cauze naturale, medicii trebuie sa efectueze autopsia anatomo-patologica,dar familia poate depune o cerere la spitalul respectiv in care sa mentioneze faptul ca nu doreste efectuarea autopsiei anatomo-patologică.

2: Intocmirea actelor necesare pentru repatrierea in Romania

Sunt necesare o serie de documente pentru repatrierea persoanei decedate in Romania, cel mai important fiind pasaportul mortuar. Pasaportului mortuar se obtine prin apelarea la amabasada sau consulatul Romaniei din tara respectiva.Dupa realizarea solicitarii,intreaga procedura de aducere in tara a persoanei decedate  inclusiv transportul, dureaza maxim 120 de ore.

  • Certificatul constatator al decesului, eliberat de spital;
  • Certificatul de îmbalsamare, eliberat de spital;
  • Certificatul de deces international eliberat de autoritatile din tara respectiva;
  • Autorizatie pentru transportul funerar, apartinand firmei care efectueaza transportul.
  • Pasaportul mortuar, eliberat de autoritati;

3: Eliberarea Certificatului de deces romanesc

Mare atentie,certificatul de deces romanesc se elibereaza numai in baza certificatului de deces eliberat de autoritatile din tara in care acesta s-a produs evenimentul si pe baza altor documente prevazute de legislatia romana.

  • cartea de identitate sau pasaportul
  • Certificatul de nastere
  • Certificatul de casatorie (daca este cazul)
  • Traducerea legalizata a certificatului de deces international
  • Cerere de transcriere a decesului

4: Transportul corpului neinsufletit in Romania

Transportul corpului persoanei decedate se realizeaza prin intermediul companiei pompe funebre Casa Funerara Eterna, in conditiile prevazute de legislatia nationala a tarii respective si în conformitate cu regulile internationale aplicabile.

Procedura de repatriere a decedatului din Uniunea Europeana este de maxim 120 de ore, din momentul contractarii echipei Casa Funerara Eterna.

Proceduri

Procedura deces la Domiciliu

In cazul decesului la domiciliu este obligatoriu sa contactati medicul de familie sau medicul pus la dispozitie de firma de Pompe funebre Casa Funerara Eterna in vederea eliberarii cerificatului constatator al decesului.

Ulterior, in cazul decesului la domiciliu, este necesara imbalsamarea, serviciu realizat de Compania de pompe funebre Casa Funerara Eterna avand rolul de a preveni degradarea accelerata a corpului pana la inmormantare,datorita factorilor interni cat si externi.

Dupa realizarea imbalsamarii se va elibera certificatul de imbalsamare necesar pentru transportul catre cimitir sau capela.

Dupa realizarea acestor demersuri urmeaza  pregatirea decedatului pentru inmormantare, alegerea articolelor funerare, respectiv la cosmetica mortuara, imbracarea si asezare in sicriu, servicii care sunt efectuate de echipa noastra.

Obtinerea certificatului de deces:

Pentru obtinerea certificatul de deces si a Adeverintei de inhumare,de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Populatiei sau de la Primaria din apropierea locului decesul,se impune realizarea unui dosar ce trebuie sa contina:

-cerificatul constatator al decesului

-cartea de identitate a individului decedat

-certificatul de nastere al individului decedat

-livretul militar (pentru persoane cu varsta mai mica de 60 de ani) iar in cazul in care nu exista documentul trebuie infaptuita ,o declaratie care sa ateste inexistenta acestuia

–In cazurile de accident, moarte violenta , sinucidere sau depasirea termenului de 3 zile de la producerea decesului va fi necesara dovada eliberata de Parchet.

Pentru efectuarea serviciului de inmormantare/incinerare,adeverinta de inhumare trebuie predata preotului/ crematoriului.

Obtinerea ajutorului de deces:

La cerere, ajutorul de deces este acordat din Bugetul Asigurarilor Sociale, nefiind necesara o cotizatie anterioara. Insa, acest ajutor se acorda pentru persoanele decedate cu calitatea de pensionar, asigurat sau a unui membru din familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului.

Valoarea ajutorului de deces este stabilit anual prin lege, iar legea care reglementeaza acordarea ajutorului de deces este Legea nr. 263/2010.

Astfel, se va depune la Casa de Pensii teritoriala un dosar cu urmatoarele documente pentru beneficierea ajutorului de deces :

-o cerere solicitand  acordarea ajutorului de deces

-actul de identitate al solicitantului;

-certificatul de deces (original + copie);

-certificatul medical constatator al decesului, pentru deces survenit ca urmare a unui accident de munca ori a bolilor profesionale;

-certificatul de nastere, certificatul de casatorie si alte acte care atesta gradul de rudenie cu persoana decedata;

-certificat de incadrare in categoria persoanelor cu handicap ori documentul medical prin care se certifica „inapt de munca” si data aparitiei incapacitatii;

– In mod obligatoriu va fi prezenta factura de achizitie a sicriului;

Se depune cererea de acordare a ajutorului de deces, urmand ca ajutorul sa fie acordat fie in aceeasi zi, fie in ziua urmatoare. Pentru simplificarea procedurii si a timpului de verificare al dosarului, cererea de acordarea a ajutorului ar trebui depusa de o ruda, de gradul I

Proceduri

Procedura deces in Spital

Odata cu incetarea vietii unei peroane,apropiatilor le revine obigatia indeplimrii formalitatilor in functie de confesiunea religioasa a fiecaruia. De aceea va prezentam,pasii in cazul unui deces la spital.

In primul rand,declararea decesului se realizeaza de un cadru medical,iar biroul de internari a spitalului are obligatia de a anunta evenimentul familiei,in termen de doua ore de la constatarea decesului.

In al doilea rand,in mod indispensabil se va redacta biletul de iesire a persoanei din spital,fiind consemnate bolile,iar ulterior in termen de 24 de ore de la constatarea decesului,se va obtine certificatul medical constatator, fiind necesar actul de identitate al persoanei respective.

Etapele descrise sunt valabile in cazul decesului din cauze naturale,iar apartinatorii nu solicita efectuarea autopsiei. Astfel acestia vor depune o cerere in care sa marcheze faptul ca nu doresc realizarea autopsiei,alaturi de copia actului de identitate a solicitantului. Ulterior obtinandu-se semnaturile cadrelor medicale.

In cazul realizarii autopsiei,medicul legist este cel care va elibera certificatul constatator al decesului.

Inregistrarea Decesului

Dupa finalizarea procedurilor din spital se va obtine certificatul de deces si adeverinta de inhumare de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Populatiei sau de la primaria cea mai apropiata de producerea evenimentului.

Durata de eliberare a certificatului de deces si inhumare este de doua ore,de la depunerea dosarului,care va trebui sa contina urmatoarele documente :

-cerificatul constatator al decesului

-cartea de identitate a individului decedat

-certificatul de nastere al individului decedat

– livretul militar (pentru persoane cu varsta mai mica de 60 de ani) sau declaratie ca nu exista documentul;

-In cazurile de accident, moarte violenta , sinucidere sau depasirea termenului de 3 zile de la producerea decesului va fi necesara dovada eliberata de Parchet.

Pentru efectuarea serviciului de inmormantare/incinerare,adeverinta de inhumare trebuie predata preotului/ crematoriului.

*Pentru persoanele decedate pe teritoriul altei tari,este necesara traducerea legalizata in limba Romana a certificatului de deces.

Obtinerea ajutorului de deces

La cerere, ajutorul de deces este acordat din Bugetul Asigurarilor Sociale,nefiind necesara o cotizatie anterioara. Insa,acest ajutor se acorda pentru persoanele decedate cu calitatea de pensionar, asigurat sau a unui membru din familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului.

Valoarea ajutorului de deces este stabilit anual prin lege,iar legea care reglementeaza acordarea ajutorului de deces este Legea nr. 263/2010.

Astfel,se va depune la Casa de Pensii teritoriala un dosar cu urmatoarele documente pentru beneficierea ajutorului de deces :

-o cerere solicitand  acordarea ajutorului de deces

-actul de identitate al solicitantului;

-certificatul de deces (original + copie);

-certificatul medical constatator al decesului, pentru deces survenit ca urmare a unui accident de munca ori a bolilor profesionale;

-certificatul de nastere, certificatul de casatorie si alte acte care atesta gradul de rudenie cu persoana decedata;

-certificat de incadrare in categoria persoanelor cu handicap ori documentul medical prin care se certifica „inapt de munca” si data aparitiei incapacitatii;

-In mod obligatoriu va fi prezenta factura de achizitie a sicriului;

Se depune cererea de acordare a ajutorului de deces,urmand ca ajutorul sa fie acordat fie in aceeasi zi,fie in ziua urmatoare. Pentru simplificarea procedurii si a timpului de verificare al dosarului,cererea de acordarea a ajutorului ar trebui depusa de o ruda,de gradul I.

Informatii

Parastasul / Praznicul de 1an ( Pomenirea mortilor )

Parastasul de 1ande zile,in traditia ortodoxa are o deosebita importanta,comemorandu-se astfel implinirea unui an a sufletului la trecerea celor sfinte,iar totodata pomenirea celor adormiti reprezinta jertfa pentru iertarea pacatelor savarsite in timpul vietii .Este bine de stiut faptul ca parastasul se poate face inainte implinrii anului sau la scut timp dupa implinirea acestei datei, rugaciunea avand o deosebita importanta. Astfel in religia crestin-ortodoxa praznicul de 1an de zile este considerat foarte important,iar de aceea trebuie sa nu uitam de acesta comemorare din necredinta, neştiinţă sau nepasare.

Iti prezentam ce anume trebuie sa pregatesti pentru praznicul de 1an de zile!

Compania de pompe funebre Casa Funerara Eterna iti sta la dispozitie cu tot ceea ce este necesar sa duci la biserica pentru ca preotul sa poata realiza pomenirea sufletului celui adormit :

-colaci mari;

-colaci mici;

-vin rosu;

-lumanari;

-coliva;

-un pomelnic cu numele celui adormit;

Iata ce ar trebui sa stii, despre zilele si perioadele cand NU se fac praznicele:

  1. Induminicile de peste an,deoarece duminca reprezinta ziua Invierii Domnului,totodata finnd o zi de bucurie si de sarbatoare,nu de comemorare;

2.In cele douasprezece zile dintre Nasterea si Botezul Domnului;

  1. De la lasatul secului de carne pana la sambata intai din Postul Mare;
  2. Din sambata Floriilor pana in Duminica Tomei
  3. La sarbaroti mari
  4. Nu se face parastas in zilele de :luni, marti, miercuri, joi, vineri din timpul Postului Mare, deoarece in aceste zile nu se face liturghie obisnuita sau deplina.

 

Este bine de realizat pomenirea dupa slujba Sfintei Liturghii,deoarece aceasta slujba este foarte importanta in biserica crestin-ortodoxa, fiind considerata o slujba de mijlocire pentru cei adormiti,iar parastasul de 40 de zile,cel de 1an si cel de la 7ani este bine si totodata recomandat sa fie intocmit dupa Sfanta Liturghie.

Informatii

Parastasul / Praznicul de patruzeci de zile ( Pomenirea mortilor )

In traditia ortodoxa,parastasul de 40 de zile are o deosebita importanta,deoarece in aceasta zi sufletul se prezinta la judecata particulara. Este bine de stiut faptul ca parastasul se poate face inainte implinrii a celor 40 de zile pentru ca sufletul să meargă la Dumnezeu cu rugaciune,dar totodata nu este gresit ca praznicul sa se realizeze la scut timp dupa cele 40 de zile,fiindca rugaciunea in sine are o deosebita importanta. Mentionam faptul ca in religia crestin-ortodoxa praznicul de 40de zile este considerat foarte important,iar de aceea trebuie sa nu uitam de acesta din necredinta, neştiinţă sau nepasare.

Cu totii ne gandit ce anume trebuie sa pregatim pentru praznicul de 40 de zile, iar de aceea compania de pompe funebre Casa Funerara Eterna ne sta la dispozitie cu tot ceea ce este necesar sa ducem la biserica pentru ca preotul sa poata realiza pomenirea sufletului celui adormit : colaci mari, colaci mici, vin rosu – paos, lumanari, coliva, un pomelnic cu numele celui adormit.

Iata ce ar trebui sa stii,despre zilele si perioadele cand NU se fac praznicele:

1.Induminicile de peste an,deoarece duminca reprezinta ziua Invierii Domnului,totodata finnd o zi de bucurie si de sarbatoare,nu de comemorare;

2.In cele douasprezece zile dintre Nasterea si Botezul Domnului;

3.De la lasatul secului de carne pana la sambata intai din Postul Mare;

4.Din sambata Floriilor pana in Duminica Tomei;

5.La sarbaroti mari;

6.Nu se face parastas in zilele de :luni, marti, miercuri, joi, vineri din timpul Postului Mare, deoarece in aceste zile nu se face liturghie obisnuita sau deplina.

Este bine de realizat pomenirea dupa slujba Sfintei Liturghii,deoarece aceasta slujba este foarte importanta in biserica crestin-ortodoxa, fiind considerata o slujba de mijlocire pentru cei adormiti,iar parastasul de 40 de zile,cel de 1an si cel de la 7 ani este bine si totodata recomandat sa fie intocmit dupa Sfanta Liturghie.

*Pentru neclaritati sau orice timp de intrebari echipa Casa Funerara Eterna din cadrul Companiei de pompe funebre Casa Funerara Eterna va sta la dispozitie.

Informatii

Parastasul / Praznicul de 9 de zile ( Pomenirea mortilor )

Parastasul de 9 zile, se realizeaza la implinirea acestora de la trecerea peroanei la nefiinta , rugandu-l pe Mantuitorul care a murit în ceasul al 9-lea din zi, precum şi pe cele 9 cete ingeresti, sa-l odihneasca pe cel adormit alaturi de Sfintii si cu toti ingerii.
La acest praznic, preotul va realiza sfintirea casei celui adormit, practicile si traditiile difera in general in functie de fiecare zona.

Prezentare

Deces in familie sau cunostinte?! Servicii funerare de la A la Z, 24 / 7 !

Compania de pompe funebre Casa Funerara Eterna,cu sediul central in Suceava, str. Ion voda viteazul, langa Manastirea Sfantul Ioan din Suceava a fost creata in anul 2005 cu scopul de te ajuta in cele mai grele momente ale vietii.

Echipa Casa Funerara Eterna iti ofera  servicii complete,articole si pachete funerare de cea mai inalta calitate,astfel ocupandu-se de toata inmormantarea.

Cu o vasta experienta in acest domeniu,Pompe funebre Casa Funerara Eterna cunoaste toate detaliile si detine toate informatiile despre traditiile pe zone,organizarea completa a inmormantarii cu toate articolele necesare,intocmirea documentelor,darsi despre toate praznicele ce trebuie infaptuite.

Mai mult decat atat, Comapnia de pompe funebre Casa Funerara Eterna iti ofera informatii despre decesul in spital,decesul la domiciliu,decesul in strainatate,decesul in cazurile de accident, decesul in cazul de moarte violenta , sinucidere,inregistrarea decesului,obtinerea ajutorului de decesc, totodata reliefand si procedurile ce trebuie urmate.

Astfel, echipa Casa Funerara Eterna va pune la dispozitie casa mortuara „Efemer” de langa Manastirea Sfantul Ioan din Suceava, cu toate dotarile necesare pentru depunerea defunctului in conditii optime de climatizare si confort.

Iti stam la dispozitie la sediul din Suceava, str. Ion Voda Viteazul, langa Manastirea Sfantul Ioan din Suceava dar si la celelaalte locatii cu o gama variata de produse si servicii, precum: sicrie,imbracaminte, lumanari,coroane,flori,colaci,coliva,prosoape, fotoceramica, fotogravura, cavouri, monumente funerare, capac frigorific, lucrari in cimitir, transport funerar cu limuzina, servicii de incinerare, etc.